Nu het gebruik van DTF-textieltransfers steeds populairder wordt, lees je genoeg over het aanbrengen van de transfers, waardoor 1 van de belangrijkste dingen achterwege blijft: hoe bewaar je je transfers nou eigenlijk? Het juist bewaren van de transfers heeft een enorme impact op het eindresultaat.
In deze blog leggen we uit hoe je jouw transfers kan bewaren als een baas. We laten zien hoe lang de transfers kunnen worden bewaard, en welke risicofactoren je kan vermijden.
Hoe lang kunnen DTF-textieltransfers worden bewaard?
Hoewel langdurig bewaren van transfers mogelijk is, raden wij over het algemeen aan om ze zo snel mogelijk te gebruiken voor een optimaal resultaat. Zorg ervoor dat je jouw transfers binnen 30 dagen gebruikt als je niet in staat bent de juiste bewaar omstandigheden te handhaven om kwaliteitsverlies te voorkomen.
Er is geen exact antwoord op de vraag hoelang de transfers bewaard kunnen worden; het hangt grotendeels af van de omstandigheden waarin ze bewaard worden. De DTF-textieltransfers kunnen lang meegaan in een koele, droge en zonlichtvrije ruimte.
Risicofactoren van het bewaren van DTF-textieltransfers
DTF-textieltransfers hebben 4 echte risicofactoren: extreme temperaturen, vocht, zonlicht en stof.
Temperatuur – DTF-textieltransfers blijven het beste bij kamertemperatuur of iets lager. Extreme temperaturen zijn niet goed voor de transfers. Vooral hitte is niet goed, dit kan de lijm doen smelten. 1 warme zomerdag in een magazijn kan er al voor zorgen dat de transfers aan elkaar blijven plakken.
Vocht – De grootste vijand van DTF-textieltransfers is luchtvochtigheid, dus een omgeving waar de luchtvochtigheid minder dan 50% is, is enorm belangrijk. Een luchtvochtigheid van boven de 50% kan een negatieve invloed hebben op de transfers. Veelvoorkomende tekenen van een te hoge luchtvochtigheid zijn luchtbelletjes in de transfers of randen die beginnen los te laten.
Zonlicht – Hoewel direct zonlicht niet veel invloed zou moeten hebben op de kleuren van de transfers, kunnen de zonnestralen wel de lijm activeren. Zelfs als je kamertemperatuur gewoon stabiel is, kunnen zonnestralen die langdurig op het oppervlak vallen, geconcentreerde hitte veroorzaken.
Stof – In de lucht zwevende deeltjes kunnen zich na verloop van tijd ophopen en kunnen dan aan de transfers blijven plakken, waardoor de kleefkracht bij het persen afneemt. Een stofvrije ruimte is dus enorm belangrijk voor het behoud van de kwaliteit.
4 tips voor het langdurig bewaren van DTF-textieltransfers.
Het goed bewaren van je DTF-textieltransfers is vrij eenvoudig. Hier zijn 4 tips voor het langdurig bewaren van de transfers:
Hersluitbare zakken
Hersluitbare ziplock-zakjes zijn een simpele manier voor het bewaren van DTF-transfers. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk lucht in de zakjes zit wanneer je deze sluit, te veel lucht kan leiden tot vochtophoping.
Silica gel zakjes
Deze zakjes zijn gevuld met silicagel, een middel dat als een soort spons overtollig vocht opneemt. Door een zakje silica gel in je ziplock-zakje of luchtdicht bakje te plaatsen zorg je ervoor dat extra vocht opgenomen kan worden.
Bakpapier
Door een vel bakpapier tussen elke transfer te plaatsen (vooral als je ze langer dan een maand bewaart), zorg je ervoor dat de transfers los van elkaar blijven.
Luchtdichte opbergboxen
Verkrijgbaar in een breed scala aan maten en vormen is er altijd wel een opbergbox te vinden die voldoet aan jouw behoeften, van kleine batches tot grotere voorraden. Een ideale manier voor het bewaren van jouw transfers.
Transfers bewaren als een echte baas
Een echte baas weet dat de kwaliteit van DTF-transfers niet alleen in het print- en drukproces zit, maar ook in het bewaren van de transfers. Maar zelfs de best bewaarde DTF-transfers zullen niet eeuwig houdbaar zijn. Zorg er dus voor dat je nooit teveel transfers op voorraad neemt.