Wat is DTF?

Over DTF

Met DTF worden de ontwerpen in full-colour direct op transparante film geprint. Eerst worden de kleuren geprint en daarna wordt er een witte laag overheen geprint. Na het printen wordt er een speciale granulaatlaag aangebracht, dit is lijmpoeder dat ervoor zorgt dat de opdruk bij het bedrukken blijft plakken op het textiel. Na het aanbrengen van het lijmpoeder gaat de print door een droogtunnel, daarna is de print gelijk klaar om te bedrukken. Met DTF-transfers is het niet meer nodig om de prints te pellen, dit scheelt een hoop tijd. De lijmlaag zit alleen op de print, en daarom zal alleen de print hechten aan het textiel. De prints zijn heel helder van kleur en voelen dun aan op het textiel.
Je kan de DTF transfers aanbrengen op licht en donker textiel, en het maakt ook niet uit op wat voor soort textiel… katoen, polyester, zijde, nylon of mengsels, het kan allemaal. De kwaliteit van DTF-transfers is zeer goed. Na veel wasbeurten zijn de transfers nog steeds kraakhelder en scheuren ze niet. De voordelen van de transfers zijn enorm. Door de full-colour mogelijkheden en het feit dat je niet meer hoeft te pellen is vrijwel alles mogelijk.

Voordelen van DTF-textieltransfers

Voorbeelden

De mogelijkheden met DTF transfers zijn oneindig, zie hieronder enkele voorbeelden:

voorbeelddtf_2

Full-colour

De prints kunnen in full-colour, dus vrijwel alles is mogelijk. Overlopen in logo’s? Geen probleem!

voorbeelddtf_3

Details

Ontwerpen en logo’s met veel kleine details zijn met de transfers zeer goed te doen, zo zijn je mogelijkheden vrijwel onbeperkt.
voorbeelddtf_4

Kleine letters

Ook de kleine letters zijn geen enkel probleem, DTF-transfers zijn de uitkomst voor prints met dunne lijnen en kleine letters die je met flexfolie niet zou kunnen pellen.

voorbeelddtf_!

Kleurrijke designs

Kleurrijke ontwerpen met veel kleine details? Geen probleem met onze textieltransfers.